Mart ayında Türkiye'nin İsrail'e ihracatının, Gazze'deki soykırımın başladığı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 436.9 milyon dolara yükseldiği ortaya çıktı. Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşın İsrail ile sürdürülen ticaret, kamuoyunda ciddi rahatsızlıklara neden olurken, Ticaret Bakanı'nın "İsrail ile ticaret azalıyor" açıklaması resmi verilerle çelişiyor.
Gazze'de İsrail'in saldırıları altında sivil kayıpların 32 bini aştığı bir dönemde, Türkiye'nin İsrail'e ihracatının mart ayında zirveye ulaşması dikkat çekiyor. Ticaret Bakanı'nın iddialarının aksine, Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin daralmak yerine, seçimlerin yapıldığı Mart ayında patlama göstermesi, ekonomik ilişkilerin soykırım karşısında devam ettiğini gösteriyor.
FATİH ERBAKAN'DAN ÇAĞRI
Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki Eti Maden'in, İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yapması ve bu ihracatın seçimlerden bir hafta önce gerçekleşmesi, politik ve ekonomik çevrelerde büyük bir tepkiye neden oldu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuyla ilgili olarak "Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi olarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; BU BÜYÜK VEBALDEN BİR AN ÖNCE KURTULUN!" ifadelerini kullandı.